Banne en Kadoelen

Een goede verbinding met het hart van Amsterdam, een ziekenhuis, speel- en ontmoetingsplekken en een gloednieuw winkelcentrum maakt de Banne tot een ideale woonomgeving.

Banne Buiksloot is aangelegd in de jaren zestig en zeventig, tussen de Buiksloterdijk en de gemeente Landsmeer.

Banne-Zuid ligt tussen de IJdoornlaan en de Buiksloterdijk en kenmerkt zich door de vele portiekflats tot vier woonlagen. En op de IJdoornlaan, die Banne-Noord en Banne-Zuid scheidt, is het Boven ‘t Y ziekenhuis gevestigd.

Shoppen kun je op het Bezaanjachtplein want hier is sinds kort een nieuw winkelcentrum gevestigd met onder andere twee supermarkten, een bakkerij en een kapper. Op de rotonde nabij het plein bevindt zich een Coffee Company, waar je na het winkelen even van een kopje koffie kunt genieten. Daarnaast komt er op het Bezaanjachtplein een multifunctioneel centrum, met activiteiten op het gebied van cultuur en sport.

De buurt Kadoelen ligt langs de A10 dus is goed bereikbaar. Karakteristiek voor de buurt is de Kadoelenweg, een lange kronkelende landelijke weg met aan beide zijden veel woningen uit de jaren dertig.

Ten oosten van de Kadoelenweg liggen volkstuinen en sportvoorzieningen.  Hier is een paardenmanege en hockey-, voetbal-, en tennisclub gevestigd. Ook kun je sportief doen in het sportpark Elzehagen, waar onder andere een hardloopbaan is gevestigd.

 

Wist je dat? Krijtmolen De Admiraal de oudste bewoner van de Banne is. Hij bestaat al sinds 1792.

 

Openbaar vervoer:

Bus 34: Amsterdam Centraal -Buikslotermeerplein

Bus 37: Molenwijk- Amstelstation

Bus 36: Station Sloterdijk – Banne Buiksloot

Bus 125: Amsterdam Centraal- Landsmeer

Bus 392: Amsterdam Centraal- Zaandam

 

DSC_0780

KB 4

KB 3

KB 7    KB 8

 

“Voor een lage prijs kan je bij Coco’s Keuken heerlijke broodjes eten. Ik ben een trouwe fan van de panini’s!” – Renate, 19 jaar.

 

DSC_0150

DSC_0147    DSC_0145

DSC_0692

DSC_0665

DSC_0676

DSC_0600

Laatst woningen in Banne en Kadoelen op Rooming
Op de Kaart
Over deze Plek
Je woning verhuren in Banne en Kadoelen en via Rooming een betrouwbare huurder vinden? Eenvoudig en betrouwbaar! Meld je gratis aan en vind snel een match voor jouw woning, kamer of starters appartement in Banne en Kadoelen.