Buikslotermeer

Deze buurt, geliefd door de Noordelingen, heeft een centraal gelegen winkelcentrum dat van alle faciliteiten is voorzien.

Het centrale gedeelte van Noord pronkt met de buurt Buikslotermeer, waar het winkelcentrum Boven ’t Y is gevestigd. De buurten verschillen onderling sterk.

De Loenermark kenmerkt zich door de flatgebouwen en de buurt Jeugdland door de lage nieuwbouw. De Bongerd is een nieuwbouwproject en ligt midden in het trendy Noord. Een ander project dat gaande is, is de nieuwe woonwijk Elzenhagen.

Op het winkelcentrum Boven ‘t Y worden regelmatig braderieën gehouden, zoals de Bevrijdingsbraderie op, je kunt het al raden, Bevrijdingsdag. Tevens wordt er een paar keer per jaar een kermis opgebouwd op de parkeerplaats voor het stadsdeelgebouw.

Daarnaast wordt er voor de fashionista’s regelmatig op het middenplein een modeshow gehouden, diverse modezaken op het plein doen hieraan mee. Uiteraard wordt van alle kleding en accessoires die op de catwalk getoond worden de bijhorende modezaak genoemd. Tevens ligt het Buikslotermeer op steenworp afstand van het NDSM-terrein, het centrum van hippe restaurants, festivals en events.

 

Wist je dat? Lang geleden hier water lag. Vandaar de naam Buikslotermeer. In 1627 werd het gebied drooggelegd en in 1970 werd het winkelcentrum Boven ’t Y pas gebouwd.

 

Openbaar vervoer:

Bus 32: Amsterdam Centraal – Buikslotermeerplein

Bus 34: Amsterdam Centraal – Buikslotermeerplein

Bus 37: Molenwijk-Amstelstation

Bus 38: Molenwijk – Nieuwedam Amerbos

Bus 118: Amsterdam Centraal – Purmerend Tramplein

Bus 125: Amsterdam Centraal – Landsmeer Vogelwikkestraat

Bus 307: Amsterdam Centraal – Purmerend Korenstraat

Bus 311: Amsterdam Centraal – Marken Minneweg

Bus 392: Amsterdam Centraal – Zaandam Station

 

DSC_0189

DSC_0098    DSC_0102

 

De NDSM-werf is een perfecte plek voor festivals, evenementen en fotografen.” – Tom, 24 jaar.

 

DSC_0089

DSC_0171

DSC_0490

DSC_0482    DSC_0492

 

Laatst woningen in Buikslotermeer op Rooming
Op de Kaart
Over deze Plek
Je woning verhuren in Buikslotermeer en via Rooming een betrouwbare huurder vinden? Eenvoudig en betrouwbaar! Meld je gratis aan en vind snel een match voor jouw woning, kamer of starters appartement in Buikslotermeer.