Oostzanerwerf en Tuindorp Oostzaan

Een rustige, veilige en vriendelijke buurt op slechts enkele minuten rijden van het hart van Amsterdam. Het beste van twee werelden.

Een rustige, veilige en vriendelijke buurt op slechts enkele minuten rijden van het hart van Amsterdam. Het beste van twee werelden.

De Oostzanerwerf is opgebouwd uit drie wijken: de Molenwijk, de Kermisbuurt en de Walvisbuurt. Molenwijk is een groene hoogbouwbuurt uit de jaren zestig. De flats in de wijk dragen namen van in Nederland voorkomende typen molens. Molenwijk heeft een mooi winkelcentrum dat in 2011 is vernieuwd, tevens is er een bibliotheek en een gezondheidscentrum gevestigd.

Ten noorden van de Oostzanerdijk bevindt zich de Kermisbuurt, maar er is in geen velden of wegen een kermis te bekennen. Het centrale gedeelte van de Kermisbuurt pronkt met het Circusplein. Het Circusplein doet je denken aan een piste. Er staat een halfronde stenen tribune die uitzicht biedt op een speelplaats. Dit plein wordt omringd door negen appartementsgebouwen. Voor de sportievelingen ligt ten westen van de Kermisbuurt een sportcomplex. De wijk kenmerkt zich door hoog- en laagbouw en er is nadruk gelegd op het autoluwe karakter. Net als in Molenwijk rijden er bijna geen auto’s, die moeten worden geparkeerd aan de rand van de buurt. Keurige buurten dus.

In de Walvisbuurt grenzen de meeste huizen aan lange sloten en is er veel gebruik gemaakt van hout. Het kunstwerk van Marin Kasimir markeert de entree tot de Walvisbuurt.

Daarnaast ligt in de omgeving van Oostzanerwerf het natuurgebied Het Twiske. Hier kun je een romantische wandeling maken, en fietstocht maken maar ook genieten van super gave feesten.

 

Wist je dat? Het eigenlijk de bedoeling was dat de huizen in Tuindorp-Oostzaan na vijftien jaar afgebroken zouden worden.

 

Openbaar vervoer:

Bus 35: AmsterdamCentraal -Molenwijk

Bus 36: Banne Buiksloot – Station Sloterdijk

Bus 37: Molenwijk- Amstelstation

Bus 38: Molenwijk-Nieuwendam Amerbos

Bus 391, 392, 394: Amsterdam Centraal – Zaandam

 

5555459393_1d1aec2e7f_b

Foto: meeuwenlaan / Flickr.com

DSC_0350

DSC_0340    DSC_0357

DSC_0373

DSC_0374

1

Foto: oxfamnovib / Flickr.com

 

Laatst woningen in Oostzanerwerf en Tuindorp Oostzaan op Rooming
Op de Kaart
Over deze Plek
Je woning verhuren in Oostzanerwerf en Tuindorp Oostzaan en via Rooming een betrouwbare huurder vinden? Eenvoudig en betrouwbaar! Meld je gratis aan en vind snel een match voor jouw woning, kamer of starters appartement in Oostzanerwerf en Tuindorp Oostzaan.