Binnenstad-Noord
Binnenstad-Noord is het meest levendige gedeelte van Leiden met haar gezellige nachtleven, winkels en eten.
Binnenstad-Zuid
Binnenstad-Zuid is ontzettend veelzijdigheid. Je kunt er boodschappen doen op de wekelijkse markt, uitgaan in gezellige tentjes en cafés, musea bezoeken, studeren maar ook gewoon rustig wonen. Ver van alle hectiek.
Boerhaavedistrict
Wetenschap en wonen wordt in deze wijk op een aparte manier met elkaar gecombineerd.
Bos- en Gasthuisdistrict
Deze wijk kenmerkt zich door de vele flatwoningen, de omringende singels en één van de grootste winkelcentrums van Leiden.
De Mors
Overdekt winkelen, je haar knippen bij de plaatselijke kapper of een visje eten op het plein. Het kan allemaal in De Mors!
Leiden-Noord
Unieke nieuwbouw, innovatieve ontmoetingsplaatsen en een multifunctioneel gebouw. Leiden-Noord is de wijk waarin Leiden groeit!
Merenwijk
De natuur en samenleving gaan in deze wijk samen. Plassen en bossen omringen de wijk en creëren samen een hele fijne plek om te wonen.
Roodenburgerdistrict
Deze wijk is gelegen aan de rand van Leiden en bezit de rust waaraan het in de binnenstad ontbreekt.
Stationsdistrict
Het stationsdistrict is klein maar fijn, met haar belangrijke voorzieningen.
Stevenshof
Rustig wonen aan de rand van Leiden doe je hier. Een eigen bus- en treinstation zorgt voor goede verbindingen met andere wijken en steden.
Geschreven door Esmae Derouich

Het studentenleven kan soms erg bevrijdend zijn en je hebt altijd wel een excuus om een drankje te doen in het centrum met vrienden, maar bent vaak beperkt tot een budget. Hierdoor wilde Esmae Derouich leuke hotspots vinden waar je voor minder geld lekker kunt lunchen of een gezellige avond kunt hebben! Minimale uitgave, maximale plezier. Dat wilt iedereen, toch?