Bos- en Gasthuisdistrict

Deze wijk kenmerkt zich door de vele flatwoningen, de omringende singels en één van de grootste winkelcentrums van Leiden.

De wijk is maar een singel verwijderd van de binnenstad van Leiden, waardoor je binnen 10 minuten al in het centrum bent. Voor het winkelen hoef je in ieder geval niet naar de binnenstad te reizen. Het Bos- en Gasthuisdistrict beschikt namelijk over één van de grootste winkelcentrums van Leiden met ongeveer 65 winkels! Je vind hier winkels zoals; Shoeby, Dixons, Hunkemoller, Etos en nog veel meer.

 

Naast het winkelen kun je natuurlijk nog veel meer doen in de wijk. Je vind hier twee zwembaden, sport- en buurtcentra en genoeg wandelgebied.

 

Wist je dat? In de wijk Bos- en Gasthuisdistrict wonen 19.400 mensen.

 

Openbaar vervoer:

 

Bus 4: Centraal Station – Leiden Zuidwest

Bus 3: Centraal Station – Richting Station De Vink

Bus 5: Centraal Station – Richting Voorschoten

 

DSC_0361

DSC_0360    DSC_0359

 

”Ik ben een fan van kunst en poezië en vind het echt prachtig dat er muurgedichten op de flats staan in de buurt.” – Sven, 28 jaar.

muurgedicht 2

pand

caprese

salade elleni    High Tea Elleni

 

”Voor  een klein stadje, heeft Leiden echt zo ontzettend veel karakter.” – Marjolein, 25 jaar.

 

de vliet

Laatst woningen in Bos- en Gasthuisdistrict op Rooming
Op de Kaart
Over deze Plek
Je woning verhuren in Bos- en Gasthuisdistrict en via Rooming een betrouwbare huurder vinden? Eenvoudig en betrouwbaar! Meld je gratis aan en vind snel een match voor jouw woning, kamer of starters appartement in Bos- en Gasthuisdistrict.