Leiden-Noord

Unieke nieuwbouw, innovatieve ontmoetingsplaatsen en een multifunctioneel gebouw. Leiden-Noord is de wijk waarin Leiden groeit!

Leiden-Noord is een wijk die in opkomst is. Veel gedeeltes worden gerenoveerd maar er komen ook hele nieuwe buurten bij!

De wijk is in het bezit van een bibliotheek en allerlei buurtcentra waarin activiteiten en evenementen worden georganiseerd voor in de wijk. Al deze punten zitten samen in een gloednieuwe en multifunctioneel gebouw dat Het Gebouw heet. Er is veel geld uitgetrokken voor Leiden-Noord om de wijk een hele nieuwe en moderne look te geven en er komt nog veel meer bij in de toekomst.

Er is momenteel in ieder geval genoeg te doen in het fijne Leiden-Noord. Hou je van wandelen, dan is de Kooipark een mooie locatie hiervoor. Het park heeft een vijver die het hart van het park vormt en is daarnaast ook erg schoon. Erg fijn vertoeven dus!

Wist je dat? De Groenoordhallen in Leiden-Noord vroeger concerthallen waren. Vele internationale artiesten hebben hier in het verleden opgetreden, zoals: U2, Metallica, Queen en zelfs de Backtreet Boys.

De Groenoordhallen bestaan helaas niet meer. Wil je een gezellig avondje gaan stappen? In de binnenstad van Leiden kun je terecht voor gezellige uitgaansgelegenheden!

Openbaar vervoer:

Bus 3/4: Centraal Station – Merenwijk

Bus 365: Centraal Station – Schiphol

Bus 56:   Centraal Station – Richting Leimuiden

Bus 365: Centraal Station – Leiderdorp

Bus 5:     Centraal Station – Leiderdorp

 

Nieuw Leyden nieuwbouw

 

DSC_0352

DSC_0353    DSC_0351

 

”Ik werk als coördinator bij het jongerencentrum van Leiden-Noord en kom elke keer tot de conclusie dat de jongeren deze buurt zó bijzonder maken.” – Anke, 38 jaar.

 

 

Zwembad De Zijl

buitenbad de zijl    zwembad de zijl sportbad

hendo leiden noord

Foto: Fabio Bruna / Flickr.com

patat hendo

 

”De buurt is één mooie, grote smeltkroes van verschillende culturen en tradities.” – Anneke, 26 jaar.

 

zijl leiden noord

leiden-leiderdorp

Skating Noorderpark

 

Laatst woningen in Leiden-Noord op Rooming
Op de Kaart
Over deze Plek
Je woning verhuren in Leiden-Noord en via Rooming een betrouwbare huurder vinden? Eenvoudig en betrouwbaar! Meld je gratis aan en vind snel een match voor jouw woning, kamer of starters appartement in Leiden-Noord.