Merenwijk

De natuur en samenleving gaan in deze wijk samen. Plassen en bossen omringen de wijk en creëren samen een hele fijne plek om te wonen.

De wijk heeft een eigen winkelcentrum genaamd De Kopermolen, waar je alles kunt kopen wat je zoal dagelijks nodig hebt. Door de culturele diversiteit van de bewoners vind je hier veel winkels die toekomen aan deze behoeftes. Door de jaren heen zijn er een Marokkaanse groenteboer, een Turkse bakkerij, Italiaanse ijssalon en een Surinaamse toko bijgekomen.

Elke vrijdag is er een kleine markt op het plein van De Kopermolen. Als je geen tijd hebt gehad om de markt in de binnenstad te bezoeken, de meeste kraampjes hiervan staan op vrijdag in de Merenwijk.

Wist je dat? De Merenwijk is de meest bekende woonwijk in Leiden.


Openbaar vervoer:

Bus 3: Centraal Station – Merenwijk

Bus 4: Centraal Station – Merenwijk

Bus 365: Centraal Station – Leiderdorp

Bus 365: Centraal Station – Schiphol

 

DSC_0341

DSC_0344    kopermolen nunes

DSC_0346

DSC_0347    DSC_0348

 


”Ik doe mijn boodschappen altijd op de vrijdagmarkt bij het winkelcentrum. Na een tijdje ben je echt gewend aan het geschreeuw van de marktlui.” 
– Dagmar, 35  jaar.

 

Panda rest.

panda teriyaki    SONY DSC

DSC_0329

DSC_0332    DSC_0333

 

”Ik reis ontzettend veel voor mijn werk, maar het blijft toch heerlijk om thuis te komen in de Merenwijk.” – Gerard, 45 jaar.

 

Texel 2011

Foto: Johan Wieland / Flick.com

varen merenwijk

merenwijk plein

Laatst woningen in Merenwijk op Rooming
Op de Kaart
Over deze Plek
Je woning verhuren in Merenwijk en via Rooming een betrouwbare huurder vinden? Eenvoudig en betrouwbaar! Meld je gratis aan en vind snel een match voor jouw woning, kamer of starters appartement in Merenwijk.