Stationsdistrict

Het stationsdistrict is klein maar fijn, met haar belangrijke voorzieningen.

Het stationsdistrict is het meest centrale punt en de kleinste wijk van Leiden. In deze centrale wijk vind je het Centraal Station, het Leids Universitair Medisch Centrum en het busstation. Al deze belangrijke punten zijn op loopafstand van elkaar verwijderd.

Naast het feit dat je veel belangrijke punten in het stationsdistrict vind, is het stationskwartier ook erg praktisch. Je vind hier winkels en supermarkten die de hele week tot laat nog geopend zijn.

 

Wist je dat? Als student krijg je in Leiden veel korting. Voor € 2,50 kun je een studenpas aanschaffen waarmee je bij meer dan 50 locaties korting krijgt. Handig voor als je op een budget leeft, toch!

 Openbaar vervoer:

In dit centrale punt is het openbaar vervoer gemakkelijk maar vaak onnodig. De kleine wijk is lopend prima bereikbaar vanwege de korte afstanden.

lumc

 Foto: FaceMePLS / Flickr.com

stationsplein leiden

Servex Sissy-Boy Homeland opening Leiden Centraal    Servex Sissy-Boy Homeland opening Leiden Centraal

Foto rechts: Tycho Müller / Flickr.com

”Alles is zo lekker compact hier. Ik kan hier uit eten, winkelen, werken en ook gewoon lekker wonen. ” – Denise, 34 jaar.

 

Genji sushi

 

genji sushi2 
2_90a7daf84f1da9c4433e7b82dc9aef1b

Foto:  levelleiden.nl

”De buurt is een echt juweeltje. Omringd door historische gebouwen en geschiedenis, vind je juist hier de hippe events en feestjes.”  – Brechtje, 28 jaar.

 

DSC_0391

grafitti station

visstand station

Foto: Branko Collin/ 24oranges.nl / Flickr.com

kibbeling

Foto: Anne Hornyak / Flickr.com

Laatst woningen in Stationsdistrict op Rooming
Op de Kaart
Over deze Plek
Je woning verhuren in Stationsdistrict en via Rooming een betrouwbare huurder vinden? Eenvoudig en betrouwbaar! Meld je gratis aan en vind snel een match voor jouw woning, kamer of starters appartement in Stationsdistrict.