Boschstraatkwartier
Vanaf de markt begint het Boschstraatkwartier, een voormalige arbeiderswijk die nu plaatsmaakt voor alternatievelingen en muziekliefhebbers.
Binnenstad
Het Vrijthof, de Markt en het Onze Lievevrouweplein verbinden samen de binnenstad van Maastricht. Hier struinen dagjesmensen door de winkelstraten, nemen toeristen kiekjes van de Sint-Servaasbasiliek en tikt menig Limburger een 'pilske' weg op één van de vele terrassen.
Jekerkwartier
Omgeven door 13e-eeuwse stadsmuren waan je je in het Jekerkwartier, het Quartier-Latin van Maastricht, in een middeleeuws portret.
Kommelkwartier
Het Kommelkwartier is het kleinste kwartier van Maastricht en dankt zijn naam aan het plein de Kommel.
Wyck
Tijdens de Romeinse bezetting stond deze buurt beter bekend als Vicus, wat ‘gehucht’ betekent, maar nu mag je Wyck gerust het SoHo van Maastricht noemen. Hier tref je namelijk unieke boetiekjes, mooie galerieën, en gezellige cafés en restaurants aan.
Geschreven door Dominique Hofman

Dominique Hofman heeft met veel plezier aan 'haar' Maartricht gewerkt. Als rasechte Limburgse vond zij niets leukers dan tips over Maastricht met de rest van Nederland te delen. Dankzij Rooming kon zij dit combineren met haar passie voor schrijven om er uiteindelijk een handige buurtengids voor studenten van te maken!