Binnenstad

Het Vrijthof, de Markt en het Onze Lievevrouweplein verbinden samen de binnenstad van Maastricht. Hier struinen dagjesmensen door de winkelstraten, nemen toeristen kiekjes van de Sint-Servaasbasiliek en tikt menig Limburger een 'pilske' weg op één van de vele terrassen.

Maastricht staat ook wel bekend als de ‘stad van het goede leven’. Niet gek, want haar bourgondische karakter wordt jaarlijks gekenmerkt door evenementen als ’t Preuvenimint en Chateau Maastricht. Heb je geen om zo lang te wachten, dan kun je bijvoorbeeld ook een hapje en drankje nuttigen bij Lunch&Zo, een lunchroom gelegen aan het gezellige Sint Amorsplein. ’s Avonds tref je rond dit roemruchte plein hoogstwaarschijnlijk veel studenten aan, die een dansje wagen in cafés als Twee Heeren en de Bommel, of een drankje doen bij Falstaff en Dikke Dragonder. Cultuurliefhebbers kunnen in het centrum een bezoekje brengen aan Museum aan het Vrijthof, monumenten spotten (dit zijn méér dan 350, alleen al in de binnenstad!) of applaudisseren voor een theaterstuk in Theater aan het Vrtijhof.

In het Maastrichtse centrum bevinden zich ook onder andere de eerste friture van Nederland, Reitz, én het kleinste café van ons kikkerlandje, in de Moriaan. Dit zijn natuurlijk al bezienswaardigheden op zich, maar je kunt ook eens een kijkje nemen op de markt. Daar kun je ’s woensdags en ’s vrijdags snuffelen tussen verse ingrediënten en leuke koopjes. Ben je liever op de hoogte van de laatste modetrends, kijk dan eens rond in de moderne winkelcentra Mosae Forum en Entre Deux en vind hippe winkels als Zara, Mango en Men at Work.

 

 

Wist je dat? De welbekende Mora-kroket is geboren in Maastricht. Marcel Mourmans (Mo) en zijn vrouw Robby Ramaekers (Ra) leverden de krokante kroketten vanuit hun buurtslagerij en richtten wegens groot succes het bedrijf Mora op.

 

Openbaar vervoer:
Bus 1:   Station Maastricht – Mosae Forum/Centrum
Bus 2:   Station Maastricht – Mosae Forum/Centrum
Bus 3:   Station Maastricht – Mosae Forum/Centrum Bus
Bus 4:   Station Maastricht – Mosae Forum/Centrum óf halte Vrijthof Bus
Bus 5:   Station Maastricht – Mosae Forum/Centrum
Bus 6:   Station Maastricht – Mosae Forum/Centrum
Bus 8:   Station Maastricht – Mosae Forum/Centrum
Bus 9:   Station Maastricht – Mosae Forum/Centrum óf halte Vrijthof
Bus 10: Station Maastricht – Helmstraat (Vrijthof)

Napoli

Napoli     Napoli

Markt

Markt     Markt

Dominicanenkerk

Dominicanenkerk    Dominicanenkerk

 

”De friet met je handen uit een puntzak eten, met een heerlijke klodder mayonaise eroverheen. Dit is de manier waarop je patat hoort te eten in Maastricht!” – Dominique, 23 jaar.

 

Reitz

Reitz    Reitz 2

La Bodega

La Bodega    La Bodega

Venezia

Venezia    Venezia

Take Five

Take Five     Take Five

 

 ”Er hangt gewoon een unieke sfeer in Maastricht. Nergens anders kun je op het terras genieten van een biertje en wat patat erbij en er toch chique uitzien.” – Harm, 30 jaar.

 

Falstaff

Falstaff    Falstaff

Twee Heeren

Twee Heeren

Lunch & Zo

Lunch & Zo 2    Lunch & Zo

Laatst woningen in Binnenstad op Rooming
Op de Kaart
Over deze Plek
Je woning verhuren in Binnenstad en via Rooming een betrouwbare huurder vinden? Eenvoudig en betrouwbaar! Meld je gratis aan en vind snel een match voor jouw woning, kamer of starters appartement in Binnenstad.