Boschstraatkwartier

Vanaf de markt begint het Boschstraatkwartier, een voormalige arbeiderswijk die nu plaatsmaakt voor alternatievelingen en muziekliefhebbers.

Het Boschstraatkwartier was in de jaren zestig nog een arbeiderswijk en bestaat dan ook leegstaande fabriekspanden. Een voorbeeld hiervan is De Timmerfabriek, de fabriek van Koninklijke Sphinx. De fabriek is gebouwd in 1901 en sinds kort thuisbasis voor de Muziekgieterij. Artiesten als Handsome Poets, Janne Schra en La Pegatina mochten al het muziekpodium betreden en elke maand komen er steeds meer bij!

Voor feestvierders is er ook een fijne locatie weggelegd, namelijk de Feesfebrik (lees: Feestfabriek). Vooral in het weekend kan er een kleine rij voor de deur staan, dus heb geduld. De muziek is afwisselend, van Tina Turner‘s ‘Proud Mary’ tot Avicii’s ‘Wake me up’, voor ieder wat wils dus!

Het Boschstraatkwartier is misschien niet de mooiste wijk van Maastricht, maar wel een waar alternatievelingen hun hart kunnen ophalen. Dit kan bij het Landbouwbelang, een kraakpand dat sinds 2002 een verzamelplaats voor muzikanten, kunstenaars en theaterartiesten. Het wekelijkse bestaat uit jamsessies, concerten, tijdelijke exposities, theater. ’s Maandags kun je een hapje eten in de veganistische volkskeuken.

Houd je meer van iets dat meer vult, dan kun je bij de oude binnenhaven ’t Bassin terecht. Hier liggen een paar horecagelegenheden, die je voorzien van een hapje en drankje langs het water. Je kunt ook een sloep huren met een paar vrienden en zelf het water opgaan.

 

Wist je dat? Aan het begin van de Boschstraat bevindt zich sinds 1904 het standbeeld van Jan Pieter Minckeleers, de uitvinder van de gasverlichting. Tot voor de kort brandde de vlam van zijn fakkel non-stop met behulp van aardgas, maar wegens bezuinigingen moet men tegenwoordig één euro betalen om het vuur voor een paar minuten te ontsteken.

 

Openbaar vervoer
Bus 1: Station Maastricht – Boschstraat/Maagdendries
Bus 2: Station Maastricht – Boschstraat/Maagdendries
Bus 3: Station Maastricht – Boschstraat/Markt
Bus 5: Station Maastricht – Boschstraat/Maagdendries
Bus 6: Station Maastricht – Boschstraat/Markt
Bus 8: Station Maastricht – Boschstraat/Markt
Bus 9: Station Maastricht – Markt
Bus 10: Station Maastricht – Boschstraat Maagdendries

Landbouwbelang

Landbouwbelang     Landbouwbelang

Foto links: Otter

Bassin

Bassin     Bassin

 

”Een terrasje pakken in het Boschstraatkwartier gaat altijd gepaard met een lekker pilsje, mooi uitzicht en vriendelijk personeel. Serieus, ze zijn altijd ontzettend aardig hier.” – Roel, 35 jaar.


Minckelers

Minckelers     Minckelers

Muziekgieterij

Muziekgieterij     Muziekgieterij 3

Cachet

Cachet     Cachet

Feesfebrik

Laatst woningen in Boschstraatkwartier op Rooming
Op de Kaart
Over deze Plek
Je woning verhuren in Boschstraatkwartier en via Rooming een betrouwbare huurder vinden? Eenvoudig en betrouwbaar! Meld je gratis aan en vind snel een match voor jouw woning, kamer of starters appartement in Boschstraatkwartier.