Kommelkwartier

Het Kommelkwartier is het kleinste kwartier van Maastricht en dankt zijn naam aan het plein de Kommel.

Het Kommelkwartier is het kleinste kwartier van Maastricht en dankt zijn naam aan het plein de Kommel. Vlak aan het plein ligt het mooiste bouwwerk van de wijk, de gotische Kruisherenkerk. Terwijl de Dominicanenkerk in de binnenstad is omgetoverd tot een boekenwinkel, is de Kruisherenkerk getransformeerd tot een heus 5-sterren hotel.

Waarschijnlijk is een drankje in het Kruisherenhotel ietwat prijzig voor een student, dus wellicht is de Irish Pub The Shamrock een beter adres. In de avonduren loopt het café goed vol en zijn zitplaatsen moeilijk te vinden. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd is dan ook een passende uitdrukking bij deze plek.

Verder bevinden zich in het Kommelkwartier, zoals in elke Maastrichtse wijk, veelal monumenten. Hieronder vallen een aantal kloosters, zoals Gasthuis Calvariënberg, een mooi neo-gotisch bouwwerk uit de 19e eeuw.

 

Wist je dat? Maastricht in 1830, tijdens de Belgische opstand, bijna bij België hoorde?

 

Openbaar vervoer:
Bus 3: Station Maastricht – Calvariestraat
Bus 3: Station Maastricht – Hertogsingel

Shamrock

Shamrock     Shamrock

Café de Poort

Café de Poort     Café de Poort

 

”Nergens is de sfeer zo ongedwongen en gastvrij als in Maastricht.” – Jantine, 28 jaar.

 

Sukhothai

Sukhothai     Sukhothai

Laatst woningen in Kommelkwartier op Rooming
Op de Kaart
Over deze Plek
Je woning verhuren in Kommelkwartier en via Rooming een betrouwbare huurder vinden? Eenvoudig en betrouwbaar! Meld je gratis aan en vind snel een match voor jouw woning, kamer of starters appartement in Kommelkwartier.