West

Utrecht West is een zeer multiculturele buurt met leuke marktachtige winkeltjes.

West heeft drie subwijken: Lombok/Leidseweg, Schepenbuurt en Oog in Al/Welgelegen. De buurt heeft een ethische achtergrond, waardoor je hier allerlei leuke winkeltjes kunt vinden uit diverse culturen.

De binnenstad en Utrecht West worden van elkaar gescheiden door het Centraal Station en Hoog Catharijne. Inwoners van West kunnen hier een lekker dagje (droog!) winkelen.

Tevens staat in West het bekende Beatrix Theater, eigendom van Joop van de Ende Theaterproducties. Bezoekers hebben hier kunnen genieten van musicals als The Wiz, Mamma Mia en Dirty Dancing.

Aan de overkant van het theater, vind je de Jaarbeurs. Met een agenda boordevol beurzen en evenementen is hier altijd wel wat te doen!

 

Wist je dat: De buurt tussen de Vleutenseweg en de spoorlijn Utrecht – Rotterdam ook wel bekend staat als Nieuw Engeland?

 

Openbaar vervoer:

Stadsbus 28: Richting De Meern Oost

Bus 38: Richting Maarssen

 

IMG_2590

IMG_2551

IMG_2556    IMG_2553

 

“Handig dat je direct na je treinreis wat winkels in kan hoppen!” – Suzan, 18 jaar.

 

IMG_2591

IMG_2592

 

“Het is grappig om al die verschillende soorten winkeltjes te zien.” – Martijn, 30 jaar.

 

IMG_2593

IMG_2595

IMG_2601

IMG_2599

IMG_2598    IMG_2600

Laatst woningen in West op Rooming
Op de Kaart
Over deze Plek
Je woning verhuren in West en via Rooming een betrouwbare huurder vinden? Eenvoudig en betrouwbaar! Meld je gratis aan en vind snel een match voor jouw woning, kamer of starters appartement in West.