Zuidwest

De buurt wordt gekenmerkt door de sneltrein. Het is namelijk de enige buurt, naast de binnenstad, in de stad Utrecht die een tramlijn heeft.

Utrecht Zuidwest wordt verdeeld in drie subwijken: Dichterswijk, Transwijk en Kanaleneiland. De buurt wordt gekenmerkt voor de sneltrein. Het is namelijk de enige buurt, naast de binnenstad,  in de stad Utrecht die een tramlijn heeft.

Wanneer je vanaf het Centraal Station de buurt inloopt, zul je allereerst de Jaarbeurs tegenkomen. Hier worden wekelijks beurzen gehouden, zowel voor de zakelijke als de particulieren markt. De Jaarbeurs ligt aan de Croeselaan. Aan deze laan zijn verschillende restaurants te vinden, waaronder het bekende restaurant ‘Veiling’. Enkele restaurants bevinden zich aan de Veilinghaven, waardoor je in de zomer heerlijk op het terras kunt zitten, met een mooi uitzicht over het water en de schepen.

Voor een avondje uit kan je terecht bij het Holland Casino. Deze bevindt zich aan de Overste den Oudenlaan. Je kunt hier zelf een gokje wagen of gewoon lekker met een drankje kijken hoe andere mensen geld verdienen en verliezen. Daarnaast vinden er regelmatig optredens plaats van Nederlandse artiesten.

 

Wist je dat? Kanaleneiland kreeg de bijnaam ‘Rozeneiland’  vanwege alle rozenstruiken die werden geplaatst.

 

Openbaar vervoer:

Bus 74: Richting Vianen

Bus 77: Richting Nieuwegein

Bus 10: Richting Lunetten

Bus 1: Richting Hooghaven

Sneltram: Richting Nieuwegein of richting Utrecht

 

 

IMG_2781

IMG_2780

IMG_2777

 

“Restaurant de Veiling is heel romantisch. Een aanrader als je een plekje zoekt om met je vriendje te eten!” – Jasmijn, 22 jaar.

 

IMG_2775

IMG_2771

IMG_2772    IMG_2773

IMG_2769

IMG_2719

IMG_2729    IMG_2730

IMG_2725

 

“Ideaal zo’n sneltrein door de buurt heen! “ – Kris, 19 jaar.

 

IMG_2732

IMG_2736

IMG_2735    IMG_2737

IMG_2739

Laatst woningen in Zuidwest op Rooming
Op de Kaart
Over deze Plek
Je woning verhuren in Zuidwest en via Rooming een betrouwbare huurder vinden? Eenvoudig en betrouwbaar! Meld je gratis aan en vind snel een match voor jouw woning, kamer of starters appartement in Zuidwest.