Zuid

De meeste studenten bevinden zich in de subwijk NIeuw Hooggraven.

Utrecht Zuid is een zeer rustige buurt. Het wordt onderverdeeld in de subwijken Nieuw Hoograven, Lunetten  en Oud Hoograven. In de subwijk Nieuw Hooggraven is een aanzienlijk aantal flats in gebruik als studentenwoningen. Door de bouw van moderne vervangende nieuwbouw trekken steeds meer studenten deze wijk in. Lunetten staat bekend om de groene omgeving en de vele sportfaciliteiten. Zo is er een sporthal, een tennisvereniging en zijn er drie voetbalverenigingen. In Lunetten vind je een Wijkgezondheidscentrum waar huisartsen, fysiotherapeuten, logopedisten en een apotheek zitten. Aan de overkant ligt het wijkcentrum De Musketon, waar je allerlei voorzieningen kunt vinden: een wijkcentrum, jongerencentrum, buitenschoolse opvang, crèche, theater en bibliotheek.

Voor een avondje uit kan je het beste naar de binnenstad. Utrecht Zuid beschikt namelijk enkel over een aantal restaurantjes. Door de vele buslijnen reis je makkelijk en snel door de buurt en ben je binnen enkele minuten op het Centraal Station.

 

Wist je dat? De subwijk Lunetten heeft een primeur met de langste (140 meter) lichtgewicht brug ter wereld met een gewicht van 400 ton (Viaduct Nieuwe Houtenseweg).

 

Openbaar vervoer:

Bus 65: Richting Nieuwegein

Bus 47: Richting  Houten

Bus 1: Richting Hoograven

Sprinter: Richting Tiel, halte Lunetten

 

IMG_2746

IMG_2743    IMG_2741

IMG_2748

IMG_2752

 

“Ik tennis al 8 jaar, dus het is fijn dat in deze buurt een tennisvereniging zit!” – Bas, 24 jaar.

 

IMG_2759

IMG_2760

IMG_2762

IMG_2763

 

“Ik ben helemaal weg van LE:EN! Zag mijn huis er maar zo uit!” – Anna, 23 jaar.

 

IMG_2764

Laatst woningen in Zuid op Rooming
Op de Kaart
Over deze Plek
Je woning verhuren in Zuid en via Rooming een betrouwbare huurder vinden? Eenvoudig en betrouwbaar! Meld je gratis aan en vind snel een match voor jouw woning, kamer of starters appartement in Zuid.